+30 6946797464

Αξιοθέατα

Το Κάστρο της Πάργας

Το ενετικό κάστρο της Πάργας, στο λόφο πάνω από την πόλη, με υπέροχη θέα προς την πόλη, την παραλία Βάλτου αλλά και τη θάλασσα του Ιονίου πελάγους.

Κάστρο της Ανθούσας - Αγιάς

Το κάστρο της Ανθούσας – Αγιάς βρίσκετα ανάμεσα από την Ανθούσα και την Αγιά σε ύψωμα που δεσπόζει όλη τη περιοχή της Πάργας. Το ογκώδες επιβλητικό φρούριο έχτισε ο Αλή πασάς για να επιτηρεί και πολιορκεί την ατίθαση Πάργα.

Μουσείο Ελιάς Πάργα

Ο μουσειακός χώρος ελιάς και γευσιγνωσίας. Ενημερωθείτε για την παραγωγή ελιάς και τη μακραίωνη ιστορία της που σηματοδότησε την περιοχή της Πάργας, αλλά και να συμμετέχετε στη διαδικασία γευσιγνωσίας του λαδιού.

Νεκρομαντείο

Το Νεκρομαντείο (20 χλμ. από την Πάργα), όπου κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Χάρων (βαρκάρης – οδηγός των νεκρών) οδηγούσε τις ψυχές, μέσω της Αχερουσίας λίμνης στον κάτω κόσμο.

Πηγές του Αχέροντα

Οι πηγές του Αχέροντα ποταμού, μια υπέροχη πραγματικά περιοχή, αναγνωρισμένη διεθνώς σαν περιχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Αρχαία Νικόπολη

Η αρχαία Νικόπολη, που χτίστηκε από τους Ρωμαίους το 27 π. Χ. με το αρχαίο θέατρο και τα ψηφιδωτά. Απέχει 50 χλμ. από την Πάργα και 7 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας.

elGreek